Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Spouwmuur-isolatie.be ALLES WAT JE MOET WETEN OVER SPOUWMUURISOLATIE

Isolatiemateriaal: Glaswol

We bespraken glaswol al kort in ‘Isolatiemateriaal’, maar op deze pagina gaan we er nog iets dieper op in. Net zoals steenwol is ook glaswol een sterk isolerend materiaal dat uitermate geschikt is voor het isoleren van spouwen.

Je spouwmuur isoleren met glaswol? Ontvang gratis & vrijblijvend offertes op maat.

 

spouwmuurisolatie glaswol Eigenschappen glaswol

Dit isolatiemateriaal bestaat hoofdzakelijk uit een combinatie van glas en zand. Tezamen met andere materialen wordt dit onder hoge temperaturen gesmolten en tot draden gesponnen. Daarna zet men al deze draden in een harslaag vast.

Het grote voordeel van glaswol is de energie-efficiëntie. Het kost erg weinig energie om dit product te maken, maar het gaat ook heel lang mee én kan vervolgens weer worden gerecycleerd. 70 % van de materialen in glaswol is een gerecycleerd product!

 

Werking van glaswol

Zoals je hierboven al kon lezen, bestaat glaswol uit fijne draadjes samengedrukt in een mat.
Glaswol bestaat zo voor meer dan 95% uit lucht! Lucht wordt als het ware gevangen, waardoor het niet meer kan circuleren. Door deze isolerende luchtlaag kan er geen warmte meer uit je huis ontsnappen!

Voor de na-isolatie van spouwmuren worden zogenaamde glaswolvlokken gebruikt in plaats van matten. Zo kunnen deze witte, vochtwerende vlokken eenvoudig in de spouwmuren worden ingeblazen via enkele gaten.

 

Isolatiewaarde glaswol

Onder te verdelen in HR+ en HR++ (HR = Hoog Rendement).
Glaswol heeft isolatiemateriaal in beide varianten beschikbaar. Hoe meer +’jes je kiest, hoe beter het zal isoleren. Hoewel glaswol beter warmte kan isoleren dan rotswol, heeft rotswol wel een betere geluidsisolerende functie.

spouwmuur glaswol

Levensduur glaswol

Eens glaswol is geïnstalleerd, zal je niet meer te hoeven denken aan het vernieuwen van deze isolatie. Glaswol gaat makkelijk tot 75 jaar mee, vooraleer het zijn isolerende functie begint te verliezen. Je zit dus veilig als je voor glaswol kiest!

 

Voordelen van glaswol

Milieuvriendelijk en energiebesparend, dat wisten we al! Maar wat zijn de andere voordelen aan deze geweven isolatie?

– Makkelijk in alle plaatsen, gaatjes en vormen te passen.
– Zorgt voor vermindering van geluidslast.
– Onbrandbaar klasse A1!
– Kan tegen vocht.
– Vormt geen voedingsbodem voor bacteriën en insecten.
– Goedkoper dan de meeste andere isolatiematerialen.
– Erg licht! Nog lichter dan steenwol.
– Blijft zijn vorm gedurende 75 jaar lang behouden.

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via spouw-muur-isolatie.nl kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende vakmannen gespecialiseerd in isolatiewerken. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen situatie, wensen en verwachtingen.