Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Spouwmuur-isolatie.be ALLES WAT JE MOET WETEN OVER SPOUWMUURISOLATIE

Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie spaart je op termijn heel wat overbodige energiekosten uit! Maar natuurlijk is er eerst de investering die moet gebeuren… Daarom is de belangrijke vraag die in dit artikel wordt beantwoord dan ook: “Wat zijn de spouwmuurisolatie kosten?”

 

Spouwmuurisolatie kostprijzen

De spouwmuurisolatie kosten worden altijd berekend per vierkante meter. In Nederland vallen deze kosten nog mee, zeker als je ze vergelijkt met onze zuiderburen!

In Nederland ligt de richtprijs voor spouwmuurisolatie tussen 15 en 20 euro per vierkante meter. Inbegrepen in deze prijs zit het isolatiemateriaal, de werkuren van de klusjesmannen en het gebruik van de machines.

Je kan zelf alle vierkante meters gaan opmeten, maar dit is natuurlijk een tijdrovend werk en sowieso moet dit opnieuw worden gedaan door de vakmannen. Om toch een schatting te kunnen doen naar hoeveel je ongeveer zou betalen voor het hele huis van spouwmuurisolatie te voorzien, hebben we hieronder een algemene prijsindicatie neergezet:

  • Een volledig vrijstaand huis: 150 m², bijgevolg +/- 2250 / 3000 euro.
  • 2-onder-1 kap huizen: 100 m², bijgevolg +/- 1500 / 2000 euro.
  • Halfopen rijtjeswoning: 90 m², bijgevolg +/- 1350 / 1800 euro.
  • Ingesloten rijtjeswoning: 60 m², bijgevolg +/- 900 / 1200 euro.
  • Appartement: 25 m², bijgevolg +/- 375 / 500 euro.

Natuurlijk zijn dit slechts richtprijzen en is het dus moeilijk om hier verder op te bouwen.
De beste manier om juist en actueel te weten te komen hoeveel de spouwmuurisoaltie kosten zouden zijn, is door offertes aan te vragen.

Via onze gratis offertedienst krijg je offertes van gespecialiseerde vakmensen in spouwmuurisolatie en dat tegen de laagste prijs! Bovendien is onze offertedienst volledig vrijblijvend en gratis!
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Prijs hangt ook af van isolatiemateriaal

Belangrijk om weten is ook dat de kosten van spouwmuurisolatie afhangen van het gekozen isolatiemateriaal. De spouwmuur kan geïsoleerd worden met glaswol, EPS-parels of met PUR-isolatieschuim. Isoleren met glaswol is het goedkoopst: dit kost gemiddeld 15 à 20 euro per vierkante meter. Professionele isolatie met milieuvriendelijke EPS-parels kost dan weer 20-25 euro per m². PUR-spouwmuurisolatie is nog iets duurder, maar thermisch gezien de beste keuze. Reken hiervoor op een prijs rond de 25 à 30 euro per m².

 

Vraag vrijblijvend prijzen en advies aan

Via spouw-muur-isolatie.nl kan je in één klik vrijblijvend prijzen en advies aanvragen bij verschillende vakmannen gespecialiseerd in isolatiewerken. Vergelijk prijzen, realisaties, werkmethodes, termijnen, ... en kies het voorstel dat het best past jouw eigen situatie, wensen en verwachtingen.